HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Átadták az első hibrid buszokat

2013.12.29. 18:53 boksuli

Átadták pénteken Kecskeméten az első 5 Mercedes-Benz hibrid buszt, melyből az Európai Unió támogatásával huszonötöt vásárolt a város.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere az átadáson elmondta: a környezetkímélő, bizonyos útszakaszokon zéró emissziós üzemmódban is közlekedő Mercedes-Benz hibrid autóbuszok megvásárlásához 5 százalék önerőt, egyenként 8 millió forintot kellett biztosítani a városnak.

A polgármester kiemelte, hogy az Európai Unióban is egyedinek számító pályázatot sikerült elnyerni, amelynek következtében a világ legmodernebb autóbuszai fogják biztosítani a város tömegközlekedését. Zombor Gábor fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió döntéshozói a város tömegközlekedésének a megoldása érdekében nem a kötött pályást, hanem a buszközlekedést javasolták, azzal a kikötéssel, hogy a történelmi belvárosban nem lehet káros anyag kibocsájtása a járműveknek. Ez lesz a világon a legnagyobb hibrid-flotta, amely egy városban biztosítja a tömegközlekedést - tette hozzá.

A polgármester beszámolt arról, hogy a pályázat egy új telephely megépítését, valamint intelligens utastájékoztató kiépítését is tartalmazza. Bejelentette: 2014. február 15-éig megérkezik minden busz, majd a közgyűlés dönt arról, hogy a város önálló közlekedési vállalatot, vagy más partnerrel oldja meg az üzemeltetést. Zombor Gábor reményét fejezte ki, hogy a buszok gyorsan be fognak kapcsolódni a város tömegközlekedésébe.

Ingo Fröhlich, az EvoBus Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a világ egyik legmodernebb technológiájával működő autóbuszok kerültek Kecskemétre. Az ügyvezető igazgató közlése szerint, a buszok javításához, üzemeltetéséhez szükséges munkaerő képzése már megkezdődött.

Kecskemét új, az önkormányzat által kijelölt zéró emissziós zónájában a Mercedes-Benz Citaro G BlueTec Hybrid busz akár 10 kilométert is képes megtenni a dízelmotor használata nélkül. Az autóbuszon összesen négy elektromos kerékagymotor működik, amelyek a lithium ion akkumulátorból nyerik a szükséges elektromos energiát és fékezés esetén képesek energiát visszatáplálni a rendszerbe.

A Kecskemét város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása, zéró emissziós zóna megteremtése, soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével című projekt közel 6 milliárd forint uniós és hazai támogatásban részesült. Mintegy 4,2 milliárd forintba kerültek az új autóbuszok, a fennmaradó összeg pedig az egyéb projektelemek megvalósulására nyújt fedezetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr405716436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása