HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

A jövőben villanykörtén keresztül netezhetünk?

2013.10.19. 18:39 boksuli

Sikeres kísérletek nyomán LED-lámpák által küldött jelekkel működő, vezeték nélküli internetes hálózat, a Li-Fi kialakításán dolgoznak.
 

A mikrocsipekkel felszerelt egywattos LED-izzókkal végrehajtott kísérletek alapján akár 150 megabit/másodperc (Mbps) sebességű internetkapcsolatot is el tudnak érni, ami jobb, mint a Kínában működő Wi-Fi-hálózatok átlagos adatátviteli sebessége - számolt be a sanghaji Futan Egyetem kutatását vezető Csi Nan professzor.

A professzor szerint a Kínában is egyre elterjedtebb, szinte mindenütt jelen levő LED-lámpák adta lehetőséget korlátlanul ki tudják majd használni, ellentétben az alacsony hatékonyságú és drágán működtetett Wi-Fi-hálózatokkal. Mint ahogy rámutatott, a mobiltelefon-rendszer működtetéséhez használt bázisállomások a felhasznált energia többségét hűtésre használják, energiahatékonysági rátájuk mindössze 5 százalék.

A kutató hozzátette, a még kiforratlan Li-Fi-technológiát egyelőre tesztelik, széles körű alkalmazására még várni kell.

A november 5-én kezdődő sanghaji nemzetközi ipari vásáron mindazonáltal az érdeklődők már kipróbálhatnak 10 Li-Fi-szettet.

A Li-Fi kifejezést eredetileg Harald Haas, az Edinburghi Egyetem kutatója alkotta meg, és ötletét az interneten túl egyéb, világítástechnikán alapuló kommunikációs megoldásokra is kiterjesztette már.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr705586943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása