HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Okosbögre

2014.06.16. 08:22 boksuli

Feltalálták a bögrét, ami tudja, mit iszol, mennyi a kalóriatartalma, és azt is, mikor vagy már eléggé részeg!

A San Franciscó-i Mark One cég előállította az okosbögrét, ami megállapítja, a fogyasztó milyen folyadékot öntött bele, és az milyen kémiai elemekből épül fel.

A Vessylnek keresztelt bögrébe 385 ml folyadék fér, statisztikákat vezet applikáción keresztül, tudja, mennyire vagy dehidratált vagy részeg, illetve riaszt, ha túl régen vittél be a szervezetedbe folyadékot. Ha italt töltesz bele, az oldalán jelzi, pontosan mi is az, közel ezerféle italt ismer fel, bár a működési elvét titok övezi.

Hatvanperces töltés után 5-7 napig bírja, máris három színben kapható, fehérben, szürkében és feketében, egyelőre előrendelhető 99 dollárért (22.400 Ft), valamikor 2015 elején kerülhet a boltokba.

Szólj hozzá!

Kutyafagyizó

2014.06.15. 19:07 boksuli

Egy Brightonban élő kutyatulajdonos úgy döntött, hogy a kutyusoknak segít a meleg miatti hőség elviselésében. A többi ebtartó legnagyobb örömére, fagyit kezdett el árulni a négylábúaknak. A kutyáknak speciális fagylaltot gyártanak, hogy az édesség nehogy megártson a falánk ebeknek. A kutyusok klasszikus vaníliafagylalttal hűsölhetnek, amit kérés esetén jutalomfalatokkal is megszórnak.

Szólj hozzá!

Tíz éves lány nagy tehetséggel

2014.06.10. 18:30 boksuli

 

Szólj hozzá!

Ez valójában egy sütemény

2014.06.09. 19:27 boksuli

Ha létezik varázslat a Földön, azt kell mondjuk, hogy a japánok feltalálták. A vízből egyelőre nem tudnak ugyan bort varázsolni, de süteményt már igen. Innen pedig csak egy ugrás, hogy bármi lehessen belőle.

A képen látható bizarr valami, egy rizsből készült desszert, ami persze rendesen omlik a szádban, miközben eszed, de ami ennél is megdöbbentőbb, hogy állítólag van íze. Sőt, jó íze van! A víz a japán hegyekből származik, ezért olyan rendkívül jó a zamata. Gyorsan neki kell azonban látni az elkészített édességnek, ugyanis 30 perc alatt meg is semmisül.

Szólj hozzá!

Jonny, a csodagyerek

2014.06.08. 19:30 boksuli

 

Jonny, csupán 8 éves, de tehetsége bendzsózásban a profikéval vetekszik. Jonny elmondása szerint számára a bendzsó a legszebb hangszer és kicsi kora óta imád játszani rajta. Városában csak 'Jonny, a csodagyerek'-ként emlegetik az emberek.

 

Szólj hozzá!

4,5 milliárdot ér a világ legrégebbi bélyege

2014.06.06. 20:14 boksuli

160 évvel ezelőtt fénykorát élte, mára csak egy darab maradt belőle – és 20 millió dollárt ér.

 

A világ legrégebbi bélyegének gazdag és színes történelme van, június közepén fogják aukcióra bocsátani 20 millió dollárért, hiszen ez az egyetlen olyan bélyeg, amely 1856 óta fennmaradt, és legutóbb csak 1986-ban tárták a nyilvánosság elé.

A bélyeg új világrekordot állított, és ha valóban elkel 20 millióért (4,46 milliárd forint) a New York-i árverésen, újabb világrekord fog dőlni. A bélyegre egy 12 éves skót kisfiú talált rá 1873-ban, és gondolta, tökéletesen illeni fog gyűjteményébe. 1920-ban végül egy New York-i textilmágnás vette meg, tőle pedig John du Pont-hoz került 1980-ban.

Szólj hozzá!

Külföldön már siker a magyar találmány

2014.06.04. 19:22 boksuli

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Egy macskamenhely, ahol rengeteg macska életet mentettek meg

2014.06.01. 19:25 boksuli

Kaliforniában a Cat House on the Kings nevet viselő macskaházban jelenleg több mint 700 macska él. 1992, a macskaház megalakulásának kezdete óta már 20 000 macskát és több mint 7000 kutyát mentettek meg, gondoztak, vagy adtak örökbe.

Az amerikai Lynea Lattanzio 30 éve kezdte el magához venni az elhagyott és beteg macskákat.

 

 Az asszony 1983-ban, válása után költözött a házba, ahol most jelenleg 700-nál is több macska él.

 

A macskaház története pedig 1992-ben kezdődött, amikor Lynea tizenöt kismacskát vitt haza egy állatmenhelyről. Egy éven belül már közel száz macskát fogadott be.  Lynea eladta értékeit, hogy el tudja látni a macskákat és munkát vállalt egy állatorvosi rendelőben is, hogy megtanulja megfelelően gondozni őket. Egy idő után már az egész házat a macskák vették birtokukba. Lynea végül kiköltözött a házból, amelyet teljesen átengedett az állatoknak, és máshol bérelt lakást. A több száz állat jelenleg szabadon járhat-kelhet a menhelyként funkcionáló családi ház területén. Hetente 35, egyenként 11 kilós zsáknyi eledel fogy el.  A nőt munkájában közel 25 alkalmazott és számos önkéntes segíti.

 

Szólj hozzá!

Eldobtak egy papírrepülőt és..

2014.05.31. 19:28 boksuli

Azonnal népszerű lett a YouTube-on az a videó, amelyen az látszik, hogyan találják el rendkívül messziről egy papírrepülővel az Anglia-Peru mérkőzésen a perui focistát.

 

Szólj hozzá!

Felvette videóra, hogyan csap bele a villám..

2014.05.29. 18:35 boksuli

Scott Sheppard viharvadásznak hatalmas szerencséje volt. A vilám a kezénél hatolt a testébe, átszaladt rajta és elég nagy mélyedést vájt a földbe. A férfi ennek ellenére csodával határos módon elsétált és komoly sérülések nélkül megúszta az esetet. A videón az látszik, ahogy a villanás után elejti a kamerát és hatalmas füst gomolyog körülötte.

 

Szólj hozzá!

Jao Ming profi kosárlabda játékos..

2014.05.28. 18:46 boksuli

Jao Ming kínai profi kosárlabda-játékos, a világon az egyik legismertebb távol-keleti sportoló. A Houston Rockets centere, az NBA első kínai játékosa. Aktív éveiben ő volt a legmagasabb profi kosaras az amerikai ligában: 229 centiméter magas és 141 kilogramm. Mellette kisebbségi komplexussal küzdöttek az NBA kosarasai is, de egy normál méretű ember egyenesen eltörpül.

Szólj hozzá!

Tizenhárom évig vágta a sövényt..

2014.05.26. 19:26 boksuli

John Brooker unalmasnak tartotta a sövényt, ezért kitalálta, hogy alkot belőle valami csodálatosat.

A kertészkedést sokan elintézzük annyival, hogy kigazoljuk a kertet, megvágjuk a sövényt, és ültetünk egy-két új növényt. A 75 éves John Brooker nem így tett azon a napon, amikor a norfolki otthona konyhájának ablakán kinézett.

Tizenhárom évvel ezelőtt, az idős férfi úgy gondolta, hogy nagyon unalmas a kertjében díszelgő, 30 méteres sövény, és eszébe jutott, hogy milyen csodálatosan nézett ki az a sövényből készült alkotás, amit az egyik újságban látott.

Brooker eldöntötte, hogy kipofozza a saját növényét, és kialakítja belőle a kedvenc misztikus teremtményét, egy sárkányt. Mivel a férfi tudta, hogy amatőrként nem tudja egyedül megcsinálni a nagy munkát, ezért hívott egy kertészt, aki eleinte segített neki.

Szólj hozzá!

A bajnok kitesurfös

2014.05.25. 19:06 boksuli

 

A kitesurf extrém sport, a vízisí, és a sárkáneregetés egyfajta kombinációja. Mint minden sportban ebben is van egy bajnok, aki nem más mint Youri Zoo. Nemrégiben lett bajnok, amikor jól láthatóan nem ijedt meg egy sziget közeledésétől, inkább átugrott felette!

 

Szólj hozzá!

Hihetetlen páros: az adoptált cica és a gazdája

2014.05.24. 20:03 boksuli

Ha el tudunk képzelni olyan sportot, amit tényleg nem lehet a házikedvencükkel űzni, akkor az biztos, hogy a mászás. És mégis, Craig Armstrong, és örökbefogadott kedvence, Millie, a cicus együtt járják a tengerszint feletti métereket.

Craig szerint Millie erre született: "Az megy neki a legjobban, amikor nagyon meredek síkban haladunk, kapaszkodóról kapaszkodóra. Az enyhébb, emelkedős, de járható utakat nem szereti. Gyakorlatilag lassan ügyesebb lesz nálam!"

 

Millie-nek, ugyanúgy, ahogy Craignek van biztosító hámja és kötele, így sosem veszélyezteti igazán az életét. Ennek ellenére Craig mindig közel marad hozzá, hogy ha mégis történne valami, meg tudja menteni kis barátját. Bár aggodalma feleslegesnek látszik, Millie egyértelműen stabilabban és ügyesebben mászik, mint egy ember. Imádja ezt a szabad életet, a folyton változó tájakat, amiket soha nem ismert volna meg, ha egyszerű szobacica marad.

 

Szólj hozzá!

Az első iható naptej

2014.05.23. 19:12 boksuli

 

Alig egy teáskanálnyi az iható naptejből három órás védelmet ígér a káros napsugaraktól!

Végre búcsút mondhatunk a kellemetlen, ragacsos érzésnek a bőrünkön: itt a világ első, belsőleg ható, azaz iható napteje. A Harmonised H20 UV termék 30 faktoros védelmet biztosít, garantálva, hogy elfogyasztása után hosszú órákig gondtalanul, garantáltan leégés nélkül sütkérezhessünk a napon.

 

 

A naptej-ital kétféle változatban kapható: a ’tanning’ (napozó) lehetővé teszi, hogy a védelem mellett azért kicsit barnulhassunk is, míg a ’non tanning’ (nem napozó) csupán biztonságos, de barnaságmentes napozást ígér.

Fontos megemlíteni, hogy az iható naptej olyan friss termék, hogy az amerikai gyógyszerészek még nem erősítették meg a termék ígért hatásainak hitelességét, de ha hiszünk a gyártó honlapjának, akkor 2ml folyadék négy óránkénti elfogyasztása elég, hogy biztonságosan napfürdőzhessünk. A csodaszert egyelőre 17 fontért, azaz körülbelül 6000 forintért árulja az egyébként különböző gyógyító hatású folyadékokat forgalmazó Harmonised H2O cég.

 

Szólj hozzá!

Emberi években számolva 114 éves..

2014.05.22. 19:23 boksuli

Az angliai Bornemouth-ban élő Poppy 24 éves és ezzel ő lett hivatalosan is a világ legidősebb cicája. Tekintélyes életkorával bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is. Emberi években számolva a cica 114 éves lett, ami csak két évvel marad el a világ jelenleg legidősebb embere, a 116 esztendős Misao Okawa mögött. A különleges napot a négylábú szűk családi körben, gazdájával Marguerite-tel és annak gyermekeivel töltötte.

Gazdája, Marguerite West egy másik gazditól fogadta a cicust örökbe mikor az 5 éves volt.

“Már süket és vak, minden miatt nyávog. A lépcsőn még fel tud mászni, de lefele már segítségre van szüksége.”

És hogy Marguerite szerint mi Poppy különösen hosszú életének titka?

“Talán az, hogy mindig odafigyeltünk arra, mit eszik és a rengeteget mozgás. Ma is nagyon sokat sétál körbe a ház körüli udvaron. Főleg macskaeledelt kap enni, de néha adunk neki halat, KFC-csirkét és kebabot is.”

Poppy gazdái: Marguerite West, és 2 gyermeke a 12 éves Joe és a 8 éves Toby.

 

 

Szólj hozzá!

24 étkezési tabu a világ minden tájáról

2014.05.20. 19:18 boksuli

1. Kína: Ne mutass más ember irányába a pálcikáddal

2. Korea: Ne kezdj el enni, amíg az asztalnál ülő legidősebb ember el nem kezd.

3. Chile: Semmit sem ehetsz kézzel. Még a pizzát sem.

4. Olaszország: Ne kérj extra sajtot. Ha kérsz, azt tudatod, hogy nem főz elég jól a szakács.

5. Tanzánia: 20 percet kell késni vacsorameghívásról. Ha korán jössz, inzultálod a házigazdát.

6. Oroszország: Üres vodkaüvegeket mindig a földre kell rakni. Ha visszarakod az asztalra üresen, rossz szerencsét hoz.

7. Japán: Ne adj át másnak ételt pálcikával. Ők hamvasztási ceremóniáknál csontokat adnak át vele, így az tiszteletlenségnek minősül.

8. Egyesült Királyság: Mindig magadtól elfelé kell billenteni a levesestányért, és ugyan arra kell kanalazni is.

9. Oroszország: Sose nyald le a kést. Nagyon udvariatlan szokásnak tartják.

10. Kína: Sose vágd el a tésztát. A hosszú tészta a hosszú életet szimbolizálja.

11. Indonézia: Mindkét kezedet mindig az asztal felett kell tartanod.

12. Olaszország: Ha megkínálnak ennivalóval, elsőre mindig mondj nemet. Utána megkínálnak még egyszer, amit már el kell fogadnod.

13. Jamaica: Úgy vélik, hogy ha babáknak csirkés ételt adsz mielőtt elkezdene beszélni, sose fog beszélni. Vagyis ne adj csirkét babáknak.

14. Nigéria: Itt pedig az a népszokás, ha gyerekek tojást esznek, tolvaj válik belőlük. Vagyis mint Jamaicán, vigyázz mit adsz a gyerekeknek.

15. Franciaország: Ne siess az étkezéssel. Modortalannak tartják ha habzsolsz.

16. Japán: Sose hagyj pálcikákat beszúrva az ételben. A Japán háztartásokban így adnak tiszteletet halottaiknak, éttermekben pedig a tulajdonost szidod vele.

17. Muzulmán országok: A jobb kezeddel edd az ételt, ne a ballal. A bal kezükkel nem ehetnek, mert az nem tiszta.

18. Franciaország: Ne hagyj ételt a tányérodon. Ez azt jelenti, hogy nem ízlett.

19. Kazahsztán: Csak fél pohárnyi teát fogsz kapni. Ne kérj teli pohárral, mert az azt jelentené, hogy a vendéglátód azt akarja, hogy távozz.

20. Azerbajdzsán: Ne lökd fel a sót, mert azt jelenteni, hogy veszekedni fogsz. Ha mégis megtennéd, szórj rá cukrot, az ellenzi a só kiöntését.

21. Egyiptom: Hozzá se nyúlj a sótartóhoz. Inzultálnád vele a séfedet.

22. Franciaország: Nem lehet felosztani a számlát. Vagy fizesd ki az egészet, vagy semmit. Bármilyen osztozkodás kifinomulatlanságra utal.

23. Észtország: Ha kenyér esne a földre, azt kidobás előtt meg kell csókolnod.

24. Dél-Korea: Ha iszol valamit, fordítsd el a fejedet és nézz el.

Szólj hozzá!

A világ legmeredekebb utcája

2014.05.19. 19:10 boksuli

Aki Új-Zélandra, Dunedin városába látogat, készüljön fel egy nem mindennapi sétára.  Itt található ugyanis a Baldwin Street, amely 35 százalékos dőlésszögével a világ legmeredekebbnek nyilvántartott utcája. Ha valaki le és fel sétál ezen az utcán, az annyi mintha 40 percig csak futott volna egy egyenes pályán.

Szólj hozzá!

Alaszkai malamut, aki cicának hiszi magát

2014.05.18. 18:31 boksuli

Ez az alaszkai malamut az egyik legkülönlegesebb kutya a világon. Mégpedig azért, mert egyáltalán nem viselkedik kutya módjára. Ezt a kislányt úgy hívják, hogy Tally, és inkább hasonlít egy macskára, mint egy ebre. Imád napozni, de egyáltalán nem szokott például ugatni. Egész életében cicák között nevelkedett, aminek az lett az eredménye, hogy rengeteg szokást és viselkedési formát tanult tőlük.

Szólj hozzá!

Vettek egy rozzant kanapét és..

2014.05.16. 18:56 boksuli

 

Három átlagos amerikai egyetemista közös bérleményükbe vásárolt egy használt kanapét. Otthon valahogy kényelmetlennek találtál, ezért szétszedték…

 

 

Nagy meglepetésükre több borítékot is találtak, összesen 40 ezer dollárra (kb. 9 millió forint) bukkantak. Már a pénzt kezdték felosztani, amikor is inkább úgy döntöttek, megkeresik a heverő egykori gazdáját. Kutatásuk végén egy  91 éves hölgyre bukkantak, aki már el is feledkezett, hova is tette spórolt pénzét, de csípőműtétje miatt nagy szüksége lett volna rá.

 

Szólj hozzá!

Tudtad ezt a rózsaszínről?

2014.05.14. 19:50 boksuli

A rózsaszín egy szín, a vörös telítetlen árnyalata. A vörös és a fehér keverésével állítható elő.

A nyugati kultúrában az 1920-as években kezdődött, hogy a színek nemeket jelölnek. Az 1940-es évekig a rózsaszín a fiúkat jelölte, a kék a lányokat, mivel előbbi a vörös rokonaként határozottabb, férfiasabb színnek tűnt, utóbbi visszafogottnak, azonkívül Szűz Mária ruhájának gyakori színe a művészetben.Ez az 1940-es években megváltozott, azóta fordítva van.

Szólj hozzá!

Furcsa törvény régről

2014.05.13. 19:31 boksuli

1913-ban az Egyesül Államok postarendszerének mindössze annyi kikötése volt, hogy a csomagok súlya nem haladhatja meg a az 50 fontot – ez nagyjából 22 és fél kilogramm.

1914. február 19-én ezt egy házaspár maximálisan ki is használta, amikor négy éves lányukat a postakocsival küldték az Idaho állambeli Grangeville-ből a szintén az államon belül található Lewistonba, a nagyszülőkhöz, úgy, hogy 53 centnek megfelelő bélyeget ragasztottak a dzsekijére. Amikor a posta igazgatója értesült az esetről, betiltotta a gyerekek postázását.

Szólj hozzá!

Állatmenhelyt nyitott egy 9 éves fiú a Fülöp-szigeteken

2014.05.12. 19:24 boksuli

Nem minden nap találkozik az ember ennyire inspiráló történettel. Néhány hónapja szárnyra kapott a történet, miszerint egy kis fülöp-szigeteki fiú rendszeresen eltűnt hosszabb-rövidebb időre. Az édesapja felfedezte, hogy titokban három beteg kóbor kutyust ápol. Miután rájött a titokra, segíteni szeretett volna a fiának, ezért úgy döntöttek, hogy először is egy garázsba költöztetik a kutyákat az utcáról.

Ken 8 éves kora óta szeretne állatmenhelyet nyitni, ezért is volt annyira elkötelezett, mikor megtalálta a kiskutyákat.

Az adományok, és a kutyaeledel, amit szerte a világból küldtek neki, hatalmas segítség volt.Az alultáplált állatok speciális tápja a Fülöp-szigeteken nagyon drága.De az adományokból sikerült megvásárolni.

 

Szóval a kicsik növekedésnek indultak és elkezdtek újra bízni az emberekben. Blackie régen a legfélősebb kutyus volt, de nagyon sokat változott. Most képes arra, hogy kihagyja a vacsorát,  cserébe azért, hogy emberek közelében lehessen.

 

Brownie mindenkit meglepett a csodálatos bundájával.

Ez a kis fehér cukiság pedig a legjátékosabb. Ha tehetné, egész nap a parkban futkározna.

 

A 9 éves kisfiú Happy Animal Clubja az első olyan menhely a Mindanao szigeten, ami non-profit alapon működik, a biztos haláltól menti meg az állatokat, és ami a legfontosabb: ahol egyiküket sem altatják el.

 

Szólj hozzá!

A világ legnagyobb zöldségei

2014.05.11. 19:03 boksuli

A 69 éves brit Peter Glazebrook a Newark-ban lévő földjén és üvegházában óriási méretű zöldségeket termeszt. Már több világrekordot is magáénak tudhat. Többek közt ő termesztett a világ legnagyobb hagymáját, a legnagyobb burgonyáját, fehérrépáját és káposztáját is. Peter Glazebrook már tíz éve próbálkozik óriás zöldségek termesztésével. A lelkes brit kertész szerint sikerének titka a jó fajtaválasztás, illetve a növények megfelelő táplálása.

8,19 kg-os hagyma

3,8 kilogrammos krumpli

36,92 kilogrammos fejes káposzta

 

A nagy hagyományokkal bíró Harrogate-i kertészeti fesztiválon számos más, első helyet érő növényóriást is bemutatott már a férfi: az általa termesztett fejes káposzta 36,92 kg-ot, a tök 54,318 kg-ot, a paradicsom pedig közel másfél kilogrammot nyomott. A rendezvény hivatalos weboldala szerint övé volt a leghosszabb uborka és bab is: előbbi 81,915 , utóbbit 80,645 centisre nőtt. Nála termett meg a világ legnagyobb fehérrépája is, amely 36-szor hosszabb volt egy átlagos termésnél, pontosan 5,6 méter hosszú.

 

Szólj hozzá!

A legmocskosabb 'verseny'

2014.05.09. 19:25 boksuli

Kivételesen a szó jó értelmében, most a lemosható mocsokról van szó. A Tough Mudder a világ egyik legkeményebb rendezvénye. Vasember-verseny, ahogy a különleges alakulatoknál elképzelik.

16-19 kilométer hosszú akadálypályán kell végigfutni, amelyet általában 15 akadály szakít meg. Itt lehet találni híg sarat, sűrű sarat, tapadós sarat, folyós sarat, saras vizet. Nem ez az akadály, de az akadály ebben úszik. Nézzünk  néhány feladatot. Végigkúszni  egy saras, szűk csövön. Átmászni a háló alatt a cuppogós sárban. Mély, vizes sárban átkúszni a drótok alatt úgy, hogy csak az arcunk látszik ki. Megmászni egy saras autógumi hegyet. Felmászni egy saras fóliadombon. Egy másik saras gödör felett olyan vezetékek lógnak le, amik megráznak, ha hozzáérsz. Beugrani és átmászni egy medencén, ami tele van jéggel és vízzel, ja és a többiek által behordott sárral.

Ez egy kihívás, ahol csak önmagunkkal küzdünk meg. Nincs időmérés, nincsenek ellenfelek.  A verseny igazi érdekessége, hogy nem is verseny. Csak az a feladat,, hogy átjuss a célvonalon. Ez egyedül gyakorlatilag lehetetlen. Segítesz másoknak, és mások is segítenek neked. Egy hatalmas, mocskos, sáros buli. Amelyen akár több mint tízezren indulnak.

A próbát eredetileg a brit különleges erők találták ki, hogy teszteljék a résztvevők mentális és fizikai erejét, erősítsék a csapatszellemet, és a közös munkát. Később civil rendezvény született belőle, ami mára évente körbejárja a Földet Londontól Ausztráliáig, és bárki indulhat rajta. Nyáron még egész kellemes lehet, de a november Angliában nem a jeges fürdő helye.

Szólj hozzá!