HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

A legmocskosabb 'verseny'

2014.05.09. 19:25 boksuli

Kivételesen a szó jó értelmében, most a lemosható mocsokról van szó. A Tough Mudder a világ egyik legkeményebb rendezvénye. Vasember-verseny, ahogy a különleges alakulatoknál elképzelik.

16-19 kilométer hosszú akadálypályán kell végigfutni, amelyet általában 15 akadály szakít meg. Itt lehet találni híg sarat, sűrű sarat, tapadós sarat, folyós sarat, saras vizet. Nem ez az akadály, de az akadály ebben úszik. Nézzünk  néhány feladatot. Végigkúszni  egy saras, szűk csövön. Átmászni a háló alatt a cuppogós sárban. Mély, vizes sárban átkúszni a drótok alatt úgy, hogy csak az arcunk látszik ki. Megmászni egy saras autógumi hegyet. Felmászni egy saras fóliadombon. Egy másik saras gödör felett olyan vezetékek lógnak le, amik megráznak, ha hozzáérsz. Beugrani és átmászni egy medencén, ami tele van jéggel és vízzel, ja és a többiek által behordott sárral.

Ez egy kihívás, ahol csak önmagunkkal küzdünk meg. Nincs időmérés, nincsenek ellenfelek.  A verseny igazi érdekessége, hogy nem is verseny. Csak az a feladat,, hogy átjuss a célvonalon. Ez egyedül gyakorlatilag lehetetlen. Segítesz másoknak, és mások is segítenek neked. Egy hatalmas, mocskos, sáros buli. Amelyen akár több mint tízezren indulnak.

A próbát eredetileg a brit különleges erők találták ki, hogy teszteljék a résztvevők mentális és fizikai erejét, erősítsék a csapatszellemet, és a közös munkát. Később civil rendezvény született belőle, ami mára évente körbejárja a Földet Londontól Ausztráliáig, és bárki indulhat rajta. Nyáron még egész kellemes lehet, de a november Angliában nem a jeges fürdő helye.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr316144365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása