HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

A világ legegészségesebb fűszerei - Te tudtad?

2011.11.25. 19:59 boksuli

 

Bár a fűszereket már több ezer éve ismerjük, jótékony hatásukat még csak most kezdjük igazán felfedezni.

És ennek ellenére a többség még mindig abban a tévhitben él, hogy a fűszerek semmivel sem járulnak hozzá életünkhöz azon túl, hogy megízesítik az ételeinket. Pedig ez óriási tévedés: legalábbis ezt mondják a táplálkozási szakértők, akik nem győzik felhívni a figyelmet arra, hogy az évezredek óta ismert – sőt sok országban elismert – fűszernövények bizony nemcsak a főzésben, de az egészségünk megőrzésében is komoly szolgálatot tesznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A chiliről tudjuk, hogy csíp, és hogy fantasztikusan jó párost alkot a csokoládéval, azt viszont már kevésbé, hogy segíthet felgyorsítani az anyagcserét. Egyrészről. Másrészről csillapítja az éhséget, és felgyorsítja az agyban zajló kémiai folyamatokat is, ráadásul kiképzi a gyomrot a különféle bacilusok ellen. Ami azt illeti, igazi nehézfiú.

Ellentétben a gyömbérrel, ami nem agresszivitásával, hanem épphogy gyengédségével tesz jó szolgálatot. A fűszer ugyanis nyugtatja a gyomrot, csillapítja a hányingert, különösen műtétek és kemoterápiás kezelések után. Emellett tele van olyan anyagokkal, amik hatékonyak a gyulladások ellen, és remek izomláz ellen is például.

A fahéj a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek hasznos, hiszen stabilizálja a vércukorszintet, a sáfrány – teába vagy rizsbe szórva – remek kedélyjavító, míg a petrezselyem az erre vonatkozó vizsgálatok szerint hatékony védelmet nyújt a mellrák kialakulása ellen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr43411744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása