HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Átlátszó Állatok

2011.12.20. 19:25 boksuli

Ezekben az állatokban az a közös, hogy mind átlátszó. Ez most nem egy számítógépes programmal készített átverés, az átlátszó állatok tényleg léteznek. Első hallásra azt gondolnánk, hogy a természet jól elbánt velük még színt se kaptak, de ez nem így van pont ez -a pigmenthiány- segít nekik abban, hogy elbújjanak ellenségeik elől, akik így csak átnéznek rajtuk..

 

Átlátszó lepényhal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lepényhal hossza általában 20-30 cm, de ritka esetekben elérheti az 50 cm-t is. A lepényhal nem rajokban élő halfaj.Testtömegük legfeljebb 3kg. A fiatal lepényhal azért áttetsző, mert vékony, lapos a teste. Amint nőni kezdenek, már nem átlátszóak, emiatt más védekező megoldást kellett találniuk. Ez pedig az álcázás. Testük alakja továbbra is lapos, így könnyen a tenger-fenékhez tudnak lapulni. Testük mintája pedig beolvad a környezetbe.

Üvegszárnyú pillangó


 

 A legtöbb pillangó a szivárvány minden színében pompázik. Az üvegszárnyú pillangó különleges szárnya évezredek során alakult ki, hogy elrejtse őket. Ha közelről megvizsgáljuk őket, akkor láthatjuk a szárnyak finom szerkezetét, a fedőpikkelyek úgy helyezkednek el, mint a cserepek a tetőn. Szárnyuk fesztávolsága a hat centimétert is eléri. Szárnyuk áttetsző felülete miatt szinte láthatatlanok, amikor repülnek.

Áttetsző barlangi homár


A homár hossza elérheti az 50cm. Teste tizenkilenc szelvényből áll, mindegyiket a páncél egy része borítja. A páncél a kapcsolódó részeknél vékony és puha, így a homár be tudja hajlítani őket és ezáltal tud mozogni. A homárnak öt pár ízelt végtagja van, melyekből négyet járásra használ. A barlangban élő állatok annyira alkalmazkodtak az állandó sötétséghez, hogy máshol nem is életképesek. Ilyen körülmények között nincs szükség szemre és színes külsőre sem. Észak-Amerikában 39 homárfaj él a sötétben, színük a fehértől az áttetszőig mozog. Ha a kitin csontvázuk is olyan vékony lenne, mint a bőrük, akkor tényleg észrevétlenek lennének.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr243478908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása