HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Színezz hangyát!

2012.01.14. 15:07 boksuli

Egy zseniális ötlet és egy csodálatos megvalósítás nyomán születtek az alábbi képek, melyeken színezett vízcseppeket felszívó hangyák láthatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ötlet az India déli részén élő Dr. Mohamed Babu agyában fogant meg, miután felesége rájött, hogy a konyha kövére lecseppenő tejet felszippantó hangyák potroha fehér lesz. A férfi ekkor úgy gondolta, különböző, ártalmatlan (piros, zöld, kék és sárga) ételszínezékkel megfest vizet és meglátja, mi történik.

Mivel a hangyák potroha félig átlátszó, az állatok színessé válnak, amint magukhoz veszik a folyadékot. Érdekes módon a hangyák a világosabb színeket, mint a sárgát és a zöldet jobban kedvelték. A sötétebb zöld és kék nem érdekelte őket egészen addig, amíg már nem volt hely a többi körül” - figyelte meg Mohamed Babu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kísérlet titka egyébként a paraffin alap volt, ami megakadályozta, hogy a vízcseppek szétmenjenek, amint a hangyák beleszürcsölnek. „A nehézséget a fénykép elkészítése okozta, mert pillanatokon belül rengeteg hangya jelent meg. A jobb kezemben ott volt a fényképezőgép, míg a ballal próbáltam a hangyák kezelhető létszámát fenntartani” - mesélte a férfi, aki azt is hozzátette, hogy ha elszalasztotta az esélyt, akkor már csak a következő nap ismételhetett.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr523545411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása