HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Néhány érdekes stop motion videó

2012.01.18. 16:23 boksuli

Tény, hogy ez a fajta animációs technika számtalan lehetőséget rejt, és határait csak az alkotók fantáziája szabhatja meg, ám itt is épp olyan egyszerű túlköltekezni magunkat, mint bármelyik másik műfajban.
Ennek ellenére a stop motion él és virágzik, a lelkesen pepecselő alkotók pedig ontják magukból a legújabb remekeket.

Hudson – Against the Grain videoklip

Az ausztrál indie zenekar, a Hudson Against the Grain című számához készített egy aranyos és eredeti ötletből klipet. A kisfilmben színes ceruzák sokaságát használták el az animációhoz, az eredmény pedig magáért beszél.

The Alphabet 2


A The Alphabet 2 címet viselő videó egy játékos ábécé, ahol a betűk vizuális megjelenítésénél az alkotók egy, magával a betűvel kezdődő szó jelentését is belesűrítették a képekbe. A változatos technikákat felsoroltató kisfilmet az olasz kreatív cég, a n9ve készítette Alessandro Novelli rendezésében.

  

Mound

Allison Schulnik Los Angeles-i művész nagyon szeret gyurmázni, és még ennél is jobban szeret gyurmafilmeket készíteni. A Mound, vagyis a Kupac című legújabb kisfilmje viszont korántsem emlékeztet az általunk legismertebb gyurmafigurára, Tóbiásra. A Mound sokkal borúsabb, zavarosabb világba viszi a nézőit, és mindenkit sikeresen meggyőz arról, hogy a gyurma nem is gyerekjáték.

Tape Generations, Tegels


A fiatal holland alkotó, Johan Rijmpa az utrechti Művészeti Iskolában tanult; kisfilmjeivel, videoklipjeivel és animációval a megjósolhatatlan környezeti változásokat tanulmányozza, és igen eredeti módon közelíti meg a stop motiont. Két filmje az egyszerű, de nagyszerű elvével dolgozik és teremt sajátos atmoszférát. A Tape Generations a ragasztószalagot helyezi teljesen más megvilágításba, míg a Tegels a kockakövekeket mesélteti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr83574171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása