HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Magyar youtube

2012.02.26. 15:22 boksuli

Nemsokára indul a youtube.hu, ahol magyar klipeket, valamint tévéműsorokat láthattok majd, olyanokat is, amiket máshol nem. A hírek szerint az MTV-vel és a TV2-vel már meg is egyezett minderről a videómegosztó tulajdonosa, a Google.


A Kreatív Online információi szerint a magyar Youtube indításáról a Google, a Tv2 és az MTV között jött létre megállapodás, igaz, a hírt egyelőre csak a Tv2 erősítette meg, a Google nem. A Youtube nemsokára induló magyar verzióján állítólag a két tévécsatornától származó, de máshol nem látható tartalmak is lesznek. Emellett a saját gyártású műsorok archívumának egy részét érhetitek majd el itt.

A nemzetközi példák alapján mindez érintheti a magyar zenekarokat, kiadókat is. A videómegosztón regisztrált zenei jogtulajdonosok ugyanis általában beállíthatják, mit kezdjen a klipjeikkel az oldal. Letilthatják vagy engedélyezhetik is a feltöltésüket, ebben az esetben részesülni fognak a kliphez kapcsolódó reklámok bevételeiből, függetlenül attól, hogy ki volt a konkrét feltöltő. Magát a youtube.hu domaint már 2006-ban lefoglalta a Google. Egyelőre azonban ott csak a már jól ismert youtube.com magyar nyelvű verziója jön be, extrák nélkül.

A YouTube az elmúlt két évben egy sor európai országban létrehozta helyi mutációit, miután megegyezett a helyi szerzői jogvédő szervezetekkel. Hogy nálunk ezek a tárgyalások hogy állnak, és konkrétan mikor indulhat el a szolgáltatás, arról egyelőre nincs hír.

 

Mi lesz a honlapokkal?


Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója kérdésre elmondta, tudnak a dologról, de egyelőre nem kívánnak élni vele, és főként a jó látogatottsági adatokkal bíró Rtlklub.hu és Rtlmost.hu-ra kívánnak összpontosítani. Elmondta azt is, hogy fontosnak tartják, hogy RTL Klubos tartalmakhoz az interneten is főként a saját honlapjainkon keresztül jussanak el a fogyasztók.

Megyerit is megkérdezték arról, nem tart-e attól, hogy esetleg a Tv2.hu látogatottsága csökkenni fog a Yotube-os megjelenés után. Válaszában kiemelte, hogy a Tv2.hu látogatottsága magas, és szerinte megfér egymás mellett több felület is. „A weboldal indításakor ugyanilyen félelmek voltak, hogy az elviszi a nézőket. Ahogy említettem, tartalmat gyártunk és nem fontos, hogyan juttatjuk el azt a nézőkhöz, a lényeg, hogy eljusson, méghozzá anyagilag megtérülő módon” – tette hozzá az igazgató.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr384210196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása