HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Ilyen lesz a jövő?

2012.03.03. 18:55 boksuli

 

Jönnek a beszélő háztartási gépek, a robotok és a gőzpárolás: a 2012-es Konyhakiállításon jártunk.

Ki gondolta volna még alig néhány évvel ezelőtt is, hogy az, amit a sci-fikben látunk holmi hangvezérelt, gombnyomásra életre kelő konyhákról, egyszer majd valósággá válik? És tessék, alig telt el egy kis idő, és ez már egyáltalán nem valami láz- vagy épp rémálom, hanem a valóság. Szóval, amikor a jövő konyháját képzeljük el és arról beszélgetünk, nyugodtan elengedhetjük a fantáziánkat.

Hogy fog kinézni?

Nos, ha a távolabbi jövőről még csak feltételes módban beszélhetünk is, egy biztos: nem lesz benne klasszikus konyhaszekrény. Tiszta sor, annak, aki otthon van a trendekben ez nem jelent semmi újdonságot, mert a helyzet az, hogy ma már szinte nincs is olyan család, aki az újonnan készülő – vagy épp átalakítás alatt álló – konyhájába ilyesmit kérne. Hogy akkor mi van helyette? Látványos, elegáns és nem utolsó sorban praktikus tolóajtók, fiókrendszerek, amikbe a kíváncsi vendégek nem, csak a tulajdonos tudja, mit suvasztott. És amelyek nagyon nem mellesleg főzés közben is gyorsan és egyszerűen hozzáférhetők.


 

 

 

 

 

 

 

 

Fehér és fekete

LED-lámpák nagy mennyiségben, legalábbis ezt mondja a szakértő. A Nobilia Konyhastúdió képviselője szerint, az ilyen típusú fények pontosan úgy, mint a lakás egyéb területein a konyhában is nagyon népszerűek (lesznek). Ami a színeket illeti, szakértőnk úgy véli, a jövőben a klasszikus és elegáns színek jönnek vissza a divatba: a fekete, a fehér, a szürke, valamint a fa különböző árnyalatai.

 

Mi van benne?

Ha röviden akarnánk elbeszélni, akkor minden, amiről csak álmodtunk, vagy legmerészebb fantáziánkban elképzeltünk. Robotok: például az a kis korong alakú porszívórobot, ami amellett, hogy egyszerre képes leápolni a kerámia, fa és linóleum felületeket, önjáró és előre programozható is. Ami annyit tesz, hogy elég csak beállítani és már fel is porszívózott a lakásban, mire hazaérkezünk. Vagy mondjuk megjönnek a vendégek. Zseni.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takarítórobot, nem csak a hálószobába

Aztán itt vannak azok a hűtők, amik szuperhosszú ideig őrzik az ételek (főleg a gyümölcsök, zöldségek, húsok és halak) frissességét. Van olyan készülék, aminek speciális rekeszeiben állítólag még nő is az ételek C-vitamintartalma.(!) Vagy azok a sütők, amik emlékeznek arra, hogyan szeretjük a marhasültet...

És ha már egészség, akkor nem mehetünk el szó nélkül a víztisztító kancsók mellett sem, amik állítólag a jövő nagy konyhai slágerei lehetnek. Hogy mire jók? Mint megtudtuk egyrészt kiváltják a cipekedést: ahelyett, hogy fel kéne hurcolnunk a sokadikra a több kilós ásványvizes palackokat egyszerűen csak csapvizet töltünk a kis kancsóba. Hogy az koszos, meg klóros? A benne lévő szűrő – ami pont egy hónapig, vagy ha tetszik 200 literig működik – pont ezektől szabadítja meg a csapvizet, hogy az még ízletesebb és egészségesebb legyen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intelligens hűtő, amiben az étel frissebb, mint vásárláskor

Mit csinálunk benne?

Főzünk. Bizony, újra. Függetlenül attól, hogy az ok a spórolás, az egészséges, környezettudatos életmód, vagy a gyorskaják bojkottálása, a főzés újra divatba jön. A legfőbb szempont az, hogy gyorsan kész legyen az étel, amiben nagy segítség lesz az Amerikában már népszerű gőzpárolás. A módszer, amivel állítólag a Michelin-csillagos éttermekben is főznek és az ázsiai kultúrákban egyszerűbb formában már 2200 évvel ezelőtt is használták, gőzzel telített környezetben történő hőkezelést jelent. Bár a neve erre utal, a módszer korántsem csak párolást jelent, hanem sütést és főzést ugyanúgy.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr384286701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása