HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Magyar séf nyert!

2012.03.11. 09:12 boksuli

Merényi Viktor nyerte az amerikai fővárosban működő nagykövetségek szakácsainak versenyét.

 

Mi volt a szakácsok feladata? 400 adagot kellett elkészíteni egy a saját szülőhazájukra jellemző ételből. Merényi Viktor, a washingtoni magyar nagykövetség séfje a sous vide, vagyis a vákuumos, lassú főzési eljárással készített marhaszegy mellett döntött, amit füstös lecsópürével töltött és konfitált burgonyával, tejfölös tarhonyával és vörösboros mártással tálalt.

Merényi Viktor elmondta, hogy a lecsót nyáron maga tette el házilag, a legjobb minőségű, magyar tőről származó paprikából. Az étkek előkészítésben és a tálalásban kulcsszerepe volt a séf feleségének, Zitának, aki kalocsai népviseletben jelent meg a csúcskategóriájú séfversenyen. Az ételeket egy 8 fős, séfekből, gasztronómiai újságírókból és televíziós főzőműsor-házigazdákból álló, professzionális zsűri bírálta el.

Pénteki kiadásában a The Washington Post is megemlékezett a nagykövetségek közti versengésről, és idézte az ételeket bíráló 8 fős zsűri szavait, akik szerint a magyar ízmester "kreativitást és művészi képességeket mutatott, és nagyon jól főzött." A lap szerint Merényi alkotása "elkápráztatta" az ítészeket, többek között a Post gasztronómiai szakíróját és a Top Chef verseny tavalyi győztesét is.

Merényi Viktor, aki egyébként még mindig alig tudja elhinni, hogy győzött, szerencsésnek tartja magát, mert mint mondta, neki a munkája egyben a hobbija is. Az ételhez felhasznált lecsót saját maga készítette és tette el még nyáron, a legjobb minőségű, magyar tőről származó paprikákból.

A magyar konyhaművész washingtoni megbízatása előtt egy ötcsillagos, budapesti szálloda, a Boscolo megbízott séfje volt, előtte pedig a Four Seasonsben és a Hyattben elégítette ki a legmagasabb szintű gasztronómiai igényeket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr984308908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása