Igaz azt azért általában mindenki tudja, hogy a hőn áhított vacsora milyen összetevőket tartalmaz, de hogy ezeket az említett összetevőket milyen sorrendben tegyük bele a lábosba és melyiket mennyi ideig milyen lángon, vagy hőfokon főzzük, azt már csak a szakavatottak tudják megmondani.
Az Okosedény használata már-már gyerekesen egyszerű és általa a főzés gyakorlatilag semmilyen tudást nem igényel.
Nincs más dolgunk, mint az összetevőket beledobálni az edénybe és a megfelelő gombot megnyomva várni, hogy kivehessük az elkészült finomságot.
Magára hagyható, és előre beállítható, hogy mikorra legyen kész az ebéd, vagy a vacsora. Zárt rendszerben, alacsony hőmérsékleten, nagyon gyorsan elkészülnek az ételek, akár teljesen zsír és olaj nélkül is.
Nézzünk néhány konkrétumot:
Bármilyen rizst készíthetünk benne kétszeres mennyiségű víz, só, fűszerek, kanálnyi olaj hozzáadásával. Mindent beleteszünk és megnyomjuk a „Rizs” feliratú gombot. Amikor kész, az edény jelezni fogja. Kinyitjuk a fedőt és tálalunk.
De készíthetünk pudingot, leveseket, párolhatunk zöldségeket és elkészíthetjük kedvenc marha, csirke, vagy sertéshúsból készült ételeinket is egyetlen gombnyomásra.
Készíthetünk tésztákat, de még az oly nehezen elkészíthető piskótatészta sem lehetetlen az Okosedény számára.