HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Az életét áldozza kutyájáért

2012.10.01. 16:41 boksuli

A 19 éves németjuhász-keverék Shoep ízületi gyulladásoktól szenved, a fájdalmai pedig csak a vízben enyhülnek valamelyest.

A múlt hónapban került az internetre az a kép, melyen John Unger látható nagybeteg kutyájával az amerikai Lake Superior tóban. Shoep, a 19 éves németjuhász-keverék artritiszben, vagyis reumás ízületi gyulladásban szenved, a fájdalmai pedig napról napra egyre nagyobbak. Csak a vízben tud valamelyest megnyugodni és pihenni, mert ott el tud lazulni és nem érez akkora fájdalmat.

Unger, a kutya gazdája, hogy mérsékelje kedvence szenvedését, minden este elmegy vele a tóhoz, és 15-30 percet eltölt vele benne, hogy a kutya pihenhessen. A kép, amit kettejükről készített Hannah Stonehouse Hudson – az ember és állat közötti határtalan bizalom és szeretet bizonyítékaként – néhány hét alatt bejárta az egész világot, és milliók szívét érintette meg.

A többség azonnal billentyűzetet vagy tollat ragadott, hogy segítsen: egy kedves szóval, hozzájárulással vagy épp jó tanáccsal. Unger saját bevallása szerint minden nap több száz levelet kap, a buzdító sorok pedig arra ösztönözték, hogy létrehozzon egy alapítványt, amely alacsony jövedelmű gazdáknak segít idősödő kedvenceik gondozásában és ápolásában.

Jó hír, hogy a sok szeretetnek és törődésnek köszönhetően, Shoep állapota valamicskét javult. Gazdája elmondása szerint a kutya hetente többször jár lézerterápiára, amitől mozgékonyabbá vált, és hála egy speciális matracnak, amit egyik jótevőjétől kapott, az éjszakát is átalussza. „Hihetetlen! Néhány hete még arról beszélgettünk, hogy Shoep-ot nemsokára el kell altatni, most meg mintha kicserélték volna. Elképesztően hálás vagyok mindenkinek, aki segített nekünk” – mondta Unger, aki elmondta, azért ragaszkodik 19 éves barátjához annyira, mert 8 éve a kutya mentette meg az életét, amikor egy szakítás után az öngyilkosság gondolata kezdte foglalkoztatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr804813826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása