A londoni Royal College of Art két tehetséges designer tanulója Amos Reid és Lasse Oiva ugyanis megtervezték és megépítették azt a szerkezetet, ami ezt a két fantasztikus dolgot kombinálja. A szíjhajtásos rendszerre épülő három kerekű bringa a Velopresso névre hallgat, és egyfajta mobil (ráadásul benzinmentesen mobil) kávézóként üzemel. Mielőtt még valami olcsó termoszos megoldásra gondolnánk, rögtön meg is kell említsem, hogy a bringa-kávéház frissen, helyben őrölt és frissen főzött kávét nyújt.
A legzseniálisabb az egészben, hogy mindezt áram és akkumulátorok nélkül. A kávédaráló mechanikus, vagyis a pedálok tekerésével őrli le a kávébabot. Nagyjából 5 másodpercnyi tekerés kell egy dupla kávéhoz elegendő bab ledarálásához. Maga a kávéfőző pedig egy igazán profi nagynyomású masina, amit palackos gáz működtet. A még alacsonyabb széndioxid-kibocsátás érdekében viszont már dolgoznak egy környezetbarát biogáz alapú gépen, ahol a hulladék kávézacc is nagy szerepet játszana a működésben. Természetesen mit sem érne egy kávézó hideg tej és tejszín nélkül. Bármilyen hihetetlen is, itt sincs szükség elektromosságra. A megoldás kulcsa itt az egyszerűség és a precizitás. A tricikli oldalán alaposan leszigetelt tárolók találhatók, amelyek hűtése szimpla jégakkukkal történik, és az eddigi tapasztalatok alapján akár egész nap is hidegen tartják ezeket az alapanyagokat.
A Velopresso koncepcióját elnézve nem csak egy fantáziadús ügyes találmányt láthat az ember, hanem egy igazán versenyképes megoldást is. Hiszen egy ilyen mobil kávézó bármely forgalmas turistasétányon elfér, miközben nincs drága belvárosi bérleti díj, sem költséges üzemanyag. Sajnos jelen cikk idejében még nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni a masinát, így az elterjedésére még várnunk kell, de a feltalálók ígérik hogy hamarosan erre is sor kerül majd.