HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Kiselefánt született Budapesten!

2013.02.15. 19:08 boksuli

Több mint fél évszázad után újra elefánt született a budapesti állatkertben, de a kicsit egyelőre csak a gondozók és az állatorvosok láthatják.

Ma hajnalban szenzációs esemény történt az Állatkertben: megszületett a régóta várt aprócska ormányos! 1961 óta nem történt ilyen csodálatos dolog Budapesten. Az esemény gond nélkül zajlott, az elefántborjú eleven és virgonc, de amíg el nem kezd szopni, némi aggodalom is vegyül a hatalmas örömbe.

A Fővárosi Állat- és Növénykert közleménye szerint a kis ormányos csütörtök hajnalban látta meg a napvilágot. Súlyát 75 kilogrammra, magasságát 85 centiméterre becsülik.  Az elefántborjú eleven és virgonc: gond nélkül lábra állt, szemlátomást jól érzi magát, fürgén sétálva ismerkedik a külvilággal. 

Az állatkert legutóbb 2011 áprilisában adott hírt arról, hogy Angele-t, a fiatal ázsiai elefánttehenet a nemzetközi vizsgálócsoport szaporodásbiológiai vizsgálata fogamzásra alkalmasnak találta. Angele és párja Assam, a fiatal elefántbika nem tétlenkedtek azóta, 2012 nyarán a vemhességi vizsgálat pozitív lett, és ma hajnalban szenzációs esemény történt: megszületett az aprócska ormányos! A megfigyelt párzások és a 22 hónapos vemhességi idő alapján az eseményt májusra várták az állatkert munkatársai, azonban valószínűleg egy korábbi romantikus éjszakai légyott gyümölcsének örülhetünk most.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr755082505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása