HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

4D-s mozi Budapesten

2013.03.20. 18:47 boksuli


Március 14-én új típusú, 4D-s moziterem nyitotta meg kapuit Budapesten. A 4DX fantázianevű mozi a Westendben várja a látogatókat.

 

Információink szerint március 14-én nyílt Budapest legújabb Cinema City moziterme, a Westend City Centerben. A 4DX fantázianevű terem olyan egyedülálló élménnyel várja a látogatókat, amilyennel Magyarországon még nem találkozhattak.

Úgy tudjuk, a 4DX terem különleges kialakítása azt jelenti, hogy a székek a film közben mozognak majd (a cselekményhez igazodva billegnek, rázkódnak), a nézők számára pedig további speciális effektusokkal, például fényekkel, vízpermettel, légbefúvással, buborékokkal, köddel, illatokkal és szagokkal teszik izgalmasabbá, élethűbbé a filmeket - amiket leginkább 3D-s technológiával vetítenek majd (de a terem 2D filmek vetítésére is alkalmas lesz). Úgy tudjuk, a filmek előtt lesznek olyan reklámok is, amelyek szintén a 4DX technológiát használják majd.

A jegyárakról egyelőre nincsenek pontos információk, de úgy tudjuk, meghaladják majd az IMAX egész estés 3D filmjeinek 2040 forintos jegyárát.

A 4DX mozikat eredetileg Dél-Koreában fejlesztették ki, a különleges termek megtalálhatóak például Kínában, Izraelben, Thaiföldön, Oroszországban, Izraelben, Mexikóban, Brazíliában és Peruban. Információink szerint Európában nálunk lesz az első hivatalos 4DX terem.

A stúdiók több nagy kasszasiker-várományos filmet is kiadnak 4D-s termekre optimalizálva, az idei évben ilyen lesz például az Óz, a hatalmas; Az Óriásölő; a G.I. Joe - Megtorlás; A Sötétségben - Star Trek; a Vasember 3; vagy A Hobbit: Smaug pusztasága. A stúdiók nem titkolt célja, hogy az ehhez hasonló moziélményekkel vonzzák be a nézőket a filmszínházakba, ezzel is csökkentve az illegális letöltéseket, és növelve a jegybevételeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr235156954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása