HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Tizenhét éves és 23 nyelven beszél!

2013.04.12. 20:38 boksuli

Timothy Doner még csak 17 éves, de máris huszonhárom nyelven beszél - méghozzá mindet hetek alatt sajátította el!A New York-i fiú egyebek közt beszéli a hébert, a szuahélit, az arabot, a kínait, de japánul és hindiül sem tudják "eladni": a ritka és különleges nyelvekért egyenesen rajong. Timothy a nem éppen könnyű, egzotikusnak mondható, ám élő nyelveken kívül "holtakon" is tud: latinul és ógörögül szintén megtanult.

Az aktuális nyelvlista, amit Timothy beszél:

angol, francia, hausza, wolof, orosz, német, jiddis, héber, arab, pastu, farsi, mandarin, olasz, török, indonéz, holland,  isiXhosa, szuahéli, hindi, ojibwe, perzsa, horvát, spanyol.

 

A fiú remekül szórakozik, amikor nyilvános helyen kihallgatja mások beszélgetését, akik New Yorkban igen ritkának számító nyelven társalognak. Van, hogy felfedi magát.

"Előfordult, hogy ritka nyelven gyaláztak. Aztán meglepődtek, amikor visszaválaszoltam nekik. Mivel amerikai vagyok, senki sem gondolta, hogy afrikai törzsi dialektust is beszélek" - fejtette ki a fiatal srác.

Az alábbi videó tavaly nyáron készült, azóta Timothy nyelvtudása számos új nyelvvel bővült, és a folyamat folytatódik. Az ifjú nyelvzseni úgy tervezi, folytatja a nyelvtanulást, csak úgy hobbiból: jelenleg a szudáni és a maláj nyelv mozgatja a fantáziáját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr745220139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása