HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Az első ívelt LG OLED TV

2013.05.08. 14:40 boksuli

Az LG örömmel jelentette be, hogy Dél-Koreában hamarosan lehetőség nyílik a piac első olyan OLED televíziójának előrendelésére, amely 55 hüvelykes képátlójú, ívelt OLED panelt alkalmaz. A bejelentés hatalmas fegyvertény, ugyanis a vállalat szerint ez nem csak azt bizonyítja, hogy az LG első helyen áll a következő generációs kijelzők terén, hanem azt is, hogy a fejlett tévétechnológiai vívmányokat elérhetővé is tudja tenni vásárlói számára.

A szóban forgó OLED televízió, ami egy hamisítatlan felsőkategóriás megoldásnak minősül, az EA9800-as típusjelzést kapta. A hajlított OLED panel jóvoltából a termék "IMAX jellegű" élményt nyújt, az OLED technológiának köszönhetően pedig élénk, rendkívül élethű képi világot teremt az adott nappaliban. Az optimális ívben hajlított OLED panel lényege, hogy a kijelző minden pontja azonos távolságra helyezkedik el a nézőtől, így kiküszöbölhető a kijelző szélein tapasztalható torzulás, valamint a kép részletgazdagságának csökkenése is. A fehér, kék, piros és zöld képpontokkal dolgozó rendszer a minél tökéletesebb tónusokról az LG saját színfinomító (Color Refiner) eljárásával gondoskodik, ami minden eddiginél ragyogóbb, természetesebb képmegjelenítést kínál. Az ívelt OLED panel síkképernyős társaihoz hasonlóan a környezet fényerejétől és a betekintési szögtől függetlenül mindig optimális kontrasztot biztosít.

Az LG EA9800 dizájn tekintetében is érdekesre, különlegesre sikeredett: az 55 colos televízió mindössze 4,3 milliméteres vastagsággal és 17 kilogrammos tömeggel bír, vagyis rendkívül vékony és könnyű is. A tetszetős televízió vékony, átlátszó hangszórókat kapott, amelyek az állványba lettek beépítve. Az átlátszó hangszórók csúcsminőségű hangzást kínálnak - mindezt anélkül, hogy befolyásolnák a televízió szemet gyönyörködtető formatervét. Talán nem meglepő, hogy a vállalat dizájnereinek erőfeszítéseit már díjazták is: a red dot formatervezési verseny alkalmával az LG EA9800 elnyerte a "legjobbak legjobbja" kitüntetést.

Az új, ívelt OLED panellel ellátott televízió egyelőre csak Dél-Koreában érhető el, ahol 3,1 millió forintnak megfelelő koreai vonért lehet hozzájutni. Az LG a termék egyéb régiókban történő megjelenésének időpontjáról később ad tájékoztatást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr155288129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása