HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Magyarország a 10. helyen végzett!

2013.05.19. 08:23 boksuli

Magyarország tizenegyedik alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalversenyen, és 2013-ban harmadik legjobb eredményét érte el. A Magyarországot képviselő ByeAlex a csütörtöki elődöntőből jutott az Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába. A döntőben Németország a maximális 12 pontot adta produkciójára, de Litvánia, Bulgária, Svédország, Hollandia, Szerbia, Norvégia, Finnország és Olaszország támogatása nélkül sem érhettünk volna el ilyen jó eredményt. Utoljára Rúzsa Magda jutott a tíz közé 2007-ben.

A 28 éves magyar tizenhetedikként lépett színpadra, közvetlenül a későbbi győztes után. Bár előző este, a zsűri előtt előadott produkció során adódott néhány technikai probléma (például részlegesen elment a világítás), ezúttal minden rendben ment.


"Szerintem önmagáért beszél, hogy Magyarország eddigi harmadik legjobb eredményét értem el az Eurovízión, ráadásul 12 pontot kaptam a németektől. Úgy érzem, kiderült, hogy Európa nyitott egy új dologra, sokakban benne volt: egy énekes magát hozza, ne pedig másoljon" - mondta ByeAlex az MTI-nek a szereplésről.

"Tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, mert jó dalszerzőnek gondolom magam, de előadóként még van hová előrelépnem. Nagyon jó érzés volt tizenvalahányezer embernek énekelni az Arénában, most nem volt bennem idegesség, mint az elődöntőben" - mondta.

A finálé előtt a nagyobb fogadóirodák többsége csak a 17. hely környékére várta Magyarországot.

ByeAlex egymás után a harmadik magyar döntős. A Compact Disco tavaly Bakuban 24. lett Sound of Our Hearts című dalával, egy évvel korábban pedig Wolf Kati 22. helyezést érte el Düsseldorfban a What about my dreams című slágerrel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr455306668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása