HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Megnyerte a Britain's Got Talent-et az Attraction!

2013.06.09. 15:34 boksuli

Magyar látványszínház győzött a brit televíziós tehetségkutató vetélkedősorozat szombat esti döntőjében. Az együttes a vetélkedő történetének első magyar döntőse és nyertese.

 

A világ egyik legnagyobb ilyen jellegű showműsorában aratott diadallal 250 ezer font (87 millió forint) pénzjutalom jár, és a társulat jogot nyert arra is, hogy részt vegyen az idei Királyi Varietén, ahol a királyi család tagjai, köztük II. Erzsébet királynő előtt léphet fel. Az együttes, amely az ITV kereskedelmi televízión sugárzott vetélkedő történetének első magyar döntőse és nyertese, Edward Elgar hazafias dala, a Land of Hope and Glory zenéjére adta elő bravúros árnyjátékra épülő kétperces produkcióját. Az előadás Nagy-Britannia utóbbi évtizedeinek történelmi eseményei, kiemelkedő politikai személyiségei és az uralkodó előtt tisztelgett.

Szűcs Zoltán, az együttes alapítója és vezetője közölte: ez volt a csapat eddigi legfontosabb előadása. "A brit közönségnek szeretnénk köszönetet mondani ezzel az előadással" - tette hozzá, utalva arra, hogy a társulat a múlt heti utolsó elődöntőből a legtöbb közönségszavazattal jutott a szombat esti döntőbe.

A két és félórás fináléban az Attraction társulatának meglehetősen összetett mezőnnyel kellett megküzdenie. A döntősök között volt hasbeszélő, 14 éves humorista, egy szál gitárral fellépő popénekes reménység, női parodista, gyermekek alkotta táncegyüttes és hihetetlen hangú, de szintén gyermekkorú soulénekes.

Az eredményhirdetés során először azokat a fellépőket hirdették ki, akik a közönségszavazatok alapján nem jutottak be az első három közé, majd a talpon maradt hármas mezőnyből - az Attraction mellett a Richard and Adam énekes duó és Jack Carroll, a 14 éves humorista - végül a magyar társulat diadalát jelentették be a műsorvezetők. Szűcs Zoltán az eredményhirdetés után - a műsorvezető kérdésére, hogy mire fordítják a 250 ezer fontos fődíjat - kijelentette: erre még nem tud válaszolni, a társulat számára most az a legfontosabb, hogy előadhatják produkciójukat a brit királyi család tagjai előtt.

A magyarok győzelmének kihirdetése után, az ITV digitális csatornáján, az ITV2-n folytatódó élő műsorban Csák János londoni magyar nagykövet telefonon "fantasztikusnak" nevezte, hogy Nagy-Britannia, e multikulturális nemzet egy olyan együttesre voksolt, mint az Attraction. A nagykövet megköszönte "a fantasztikus brit közönségnek" a magyar csoport támogatását.

Csák János személyesen mondott köszönetet Simon Cowell-nek, a zsűrinek és az egész brit népnek multikulturális gondolkodásukért és nyitottságukért. A tehetségkutató producere igencsak meglepődött a nagykövet telefonján, ám ő sem késlekedett a válasszal.

"Úgy érzem, mintha egyesítettem volna a világot és én is nagyon örülök az Attraction sikerének. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy eljöttek ebbe a műsorba, a mostani előadásukból pedig az is kiderült, mennyire szeretik az országunkat. Remélem, én is eljutok egyszer Magyarországra" - idézte honlapján Cowell válaszát az STV televízió.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr75352587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása