HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

'Csoda-kutya'

2013.07.27. 18:10 boksuli

A 64 éves brit asszony, Wendy Hilling évtizedek óta szenved egy ritka, genetikus bőrbetegségben, az epidermolízis bullózában. A betegségben szenvedő gyerekeket szokták Pillangó-gyerekeknek is nevezni, ugyanis a bőrük olyan érzékeny, hogy már a legkisebb mechanikai behatásra is megsérül: fájdalmas hólyagok képződnek rajta, melyek aztán kifakadnak.

Wendynél felnőtt korban diagnosztizálták a betegség egy enyhébb válfaját, mely a végtagjait, azon belül is a kezét és a torkát érinti leginkább. Mivel az ott lévő hólyagok szinte bármikor felszakadhatnak és elzárhatják a légcsövét, Wendy minden éjjel rettegve fekszik le, azzal a tudattal, hogy bármikor megfulladhat.

A nőre 2008-ig minden percben férje vigyázott, aki felmondott, csak hogy az éjszakákat ébren tölthesse, figyelve, hogy felesége légzése nem állt-e le. Aztán ebben az évben megérkezett hozzájuk, Edward, a csodakutya. A fiatal golden retrievert arra képezték ki, hogy mindenben Wendy segítségére legyen. Éjjel figyeli a légzését, és ha bajt észlel, azonnal jelez a férjnek.

A kutya emellett segít Wendynek a napi dolgok intézésében: segít a bevásárlásban, pénzt vesz fel, fizet, sőt, még a mosógépet is bepakolja, ha arra van szükség. A kutya még a kórházba is elkísérheti gazdáját, ahol az öltözködésben segít neki, az ápolók ugyanis észrevették, hogy sokkal gyengédebben öltözteti gazdáját, így kevesebb sérülést okoz a bőrén, ellentétben az emberi körömmel.

Wendy azt mondja, mióta 'Teddy' mellettük van, teljesen megváltozott az élete. Jobb a hangulata, kevesebb fájdalomcsillapítót szed és többet jár emberek közé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr35429053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása