HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

LilyBelle - egy csodás kutya hétköznapjai

2013.09.06. 19:16 boksuli

A hétéves Meghan Weingarth egy egészen különleges és súlyos betegségben szenved. Szerencsére most már mellette van LilyBelle, a speciálisan kiképzett kutya, aminek legfontosabb dolga, hogy megvédje a kislány életét.

A kutyus legfontosabb dolga, hogy megvédje a kislány életét. Meghan Weingarthnak olyan különleges betegsége van, ami mogyoró vagy mandula fogyasztása esetén nagyon erős allergiás reakciót okoz, ami akár halálhoz is vezethet. Kedvence azonban képes a rohamok közeledtének jelzésére is. A hétéves brit kislány emellett egy sclerosis tuberosa nevű genetikai rendellenességben is szenved, ami a bőr, agy, vese és a szív rendellenességeivel jár. Az agyban esetlegesen kifejlődő daganatok rohamokat és fejlődési visszamaradást okozhatnak, míg a szívrendellenességek jóindulatú daganatokkal és ritmuszavarokkal járnak.

Meghan társa immár hónapok óta LilyBelle egy goldendoodle (a golden retriever és az uszkár fele-fele arányú keresztezéséből kitenyésztett) kutya. LilyBelle képes kiszagolni a kislány számára káros magokat és időben figyelmeztetni gazdáját és annak szüleit. A kutya feladatai közé tartozik Meghan ételeinek ellenőrzése.

Az okos négylábú felemeli az egyik mancsát, ha veszélyt szimatol. A súlyos ételallergia mellett Meghan egy ritka genetikai betegségben, TSC-ben is szenved, ami az agyban és más szervekben növekvő daganatokhoz vezet. Az állapot rángásos rohamokkal, késleltetett fejlődéssel, szellemi fogyatékossággal és autizmussal járhat. A jelzőkutyát arra is kiképezik, hogy a mogyoró szimatolása mellett érzékelje, gazdájánál mikor közeleg roham, így időben tudja jelezni a veszélyt, miközben megnyugtatja a kislányt a kezét nyalogatva, és mellé kucorodva.

LilyBelle Meghan padja mellett ül az iskolában, de a születésnapi összejövetelekre is hivatalos. Sőt, alvás közben sem tágít tőle. "Határozottan szoros kötelék alakult ki közöttük, semmit sem tesznek a másik nélkül. A kutya érkezése előtt nem volt könnyű az életünk, hiszen például nem hagyhattuk a lányunkat egyedül a szobában. Most már viszont nyugodtan elvégezhetem a házimunkát anélkül, hogy aggódnom kellene. Jó érzés biztonságban tudni Meghant" - mondta édesanyja, Jennifer. Meghan 2012 márciusában ismerte meg LilyBelle-t, majd egyéves ismerkedés és kiképzés után 2013 áprilisában vitte haza. Az eb záróvizsgája egy éttermi ebéd volt, amelyből sikeresen kiszagolta a mogyorót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr555498473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása