HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Léghajtású autó legókockákból

2013.12.21. 18:16 boksuli

Legókockákból épített gépkocsit egy ausztrál vállalkozó és egy román technológus.

A levegő hajtotta autót, amelynek végsebessége óránkénti húsz kilométer, Melbourne utcáin próbálták ki. Készítői több mint 500 ezer legókockát használtak fel járgányukhoz. Közösségi finanszírozás segítségével építették meg a négy levegőhajtott motorral és 256 dugattyúval működő autót. A kerekeken kívül minden legókockából készült a járművön. Ezzel a megoldással 30-40 km/órás végsebességet tud elérni a különleges hot rod.

Steve Sammartino, ausztrál vállalkozó a BBC News-nak elmondta, hogy ő maga nem 'gépkocsi'- és nem 'legóbolond'. "Technológiai őrült vagyok, és meg akartam mutatni, hogy mit lehetséges alkotni, ha egy elképzeléshez közösségi finanszírozás társul, és fiatal tehetséges embereket használunk hozzá. Találkoztam ezzel az őrült román tinédzserrel a világhálón, és előálltunk az ötlettel, de azt is tudtam, hogy én magam nem tudom finanszírozni".

Twitter-üzenetben keresett társbefektetőket. Negyven ausztrál ajánlott fel készpénzt a terv megvalósulásához. Az autót 18 hónap alatt és sok-sok pénzből építette meg Sammartino és partnere, Raul Oaida Romániában, majd Ausztráliába szállították, ahol a nagyobb elemeit szükség esetén újraépítették. Az ausztrál-román vállalkozás 25 000 dollárjába (5,5 millió forint) került a 40 ausztráliai támogatónak.

Melbourne egyik külvárosában próbáltuk ki. A motor törékeny, és a legnagyobb félelmünk az volt, hogy felrobbanása esetén hatalmas "legóesőt" zúdítunk a járókelők nyakába - tette hozzá Sammartino, aki nem tervezi, hogy flottává bővítik projektjüket. Nem lehetett könnyű dolog megépíteni, sőt mi több, mozgásba hozni ezt az autót. A motor elkészítése különösen innovatív gondolkodást igényelt - hangoztatta Matt Saunders, az Autocar autósmagazin tesztelő szerkesztőjének helyettese.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr315703717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása