HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Gigantikus bringaút épülhet Londonban

2014.01.04. 18:28 boksuli

Londonban úgy gondolják, hogy a jövő közlekedési eszköze a kerékpár lehet, erre utal legalábbis a Fosters + Partners iroda terve. A SkyCycle névre hallgató projekt lényege, hogy elővárosi vasútvonalak mintájára a városi forgalom felett haladó kerékpárutakat építenének, hogy a bringások a gyalogosokat és autósokat elkerülve juthassanak el London belvárosába.

A 220 kilométeres hosszúságú kerékpárút a tervek szerint húsz év alatt épülne meg, és csúcsforgalom idején akár óránként 12 ezer kerékpáros használhatná. Mivel közel hatmillió ember él a tervezett út 200 feljárójának közelében, a SkyCycle jelentősen csökkenthetné a nyomást a főváros zsúfolt forgalmán.

London vasúthálózatának zömét még a gőzgépek korában építették meg, ezért a legkisebb ellenállást követik, elkerülve az emelkedőket, és ez természetesen a bringásoknak is előny lehet majd. A látványtervek minden estre brutálisan jól néznek ki, reméljük, összejön a projekt, ami a forgalom csökkentése mellett környezetvédelmi szempontból is nagyon hasznos megoldás.

A Verge magazin szerint több mint száz éve már terveztek hasonlót az Egyesül Államokban, amikor Pasadenát kötötték volna össze Los Angelesszel, de az a hálózat csak félig épült meg. New Yorkban sikerült már használaton kívüli magasvasutat parkká alakítani, szurkolunk, hogy Londonnak is összejöjjön a dolog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr65733380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása