HTML

Boksuli-express

Egy kis suli, egy kis szabadidő, egy kis információ, egy kis szórakozás.

Friss topikok

  • Pista Kiss: Mennyibe kerül ?? És hol lehet meg venni ????? (2015.03.03. 08:16) Átlátszó mobiltelefon
  • moby76: fontosnak tartom hogy nem egyszerű a használata mert a szemnek meg kell szokni mert nem ehez szokt... (2013.12.03. 18:37) Egy hasznos találmány! - Lumigrids
  • don Fefinho: Tök jó, csak az első szélévihar szétbarmolja. (2013.05.26. 11:47) Zöld falu
  • don Fefinho: Nem tudom. Látott már valaki terméskövet, amint arrébbfújta a szél? (2013.05.26. 11:45) Furcsa sétáló kövek
  • siskalaszlo: már minden médiumban hirdetik, nem csoda hogy nő a nézettség :) (2013.04.24. 06:14) PSY legújabb klipje elkészült

Linkblog

Szivárvány Gejzír

2014.02.02. 18:07 boksuli

A Fly-gejzír a világ rejtett szemkápráztató csodája, ami az Egyesült Államok, Nevada állam észak-nyugati sarkában, Washoe megyében található. Ez már itt tényleg a világ vége. Reno-ból több mint 100 mérföldet kell autózni, csak ahhoz, hogy rátérjünk a 34-es útra. A 34-es út olyan lakatlan vidéken kanyarog 120 mérföldön át az oregoni határig, hogy még csak egy települést sem találunk az úton.

A képek egy kicsit csalókák, a gejzír által épített kúp nem is olyan magas, mindössze öt méter. De az igazi csodát a csodálatos színek jelentik, ugyanis a víz a kúpokról több kisebb medencébe csorog le, ahol lehűl, és az ásványi anyagok jelentős része kiválik belőle.

Ezek az ásványi anyagok hozták létre a az oszlopokat, medencéket. Habár a csodálatos színorgiáért az ásványi anyagok mellett az itt élő, hőtűrő baktériumok is felelősek.

A gejzír az ember és a természet közös csodája. A terület tulajdonosai 1916-ban kutat fúrattak, hogy ezt a földterületet is termelésbe fogják. Azonban a mélyben csak egy meleg vizes kamrára bukkantak. A hatvanas években ez a víz feltört, és gejzírként létrehozta ezt a csodálatot.

A Fly-gejzír Nevada egy kis rejtett csodája, ami azért rejtett, mert sajnos magánterületen áll, és a tulajdonos nem igazán szereti a vendégeket. Szögesdrót és zárt kapu fogadja az idegeneket. A vaskapu mögött egy közel egy kilométeres bekötőút vezet a gejzírhez, de a vidék sík, ezért távcsövön keresztül jól látszik. Még a hangja is elhallatszik a kerítésig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boksuli.blog.hu/api/trackback/id/tr25794430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása